Nyt on meneillään pakkau- ja siivouspuuhat. Meidän on kohta jätettävä taaksemme Hangzhou ja suunnata kohti Shanghaita ja sieltä kohti Suomea. Ihanaa on palata Suomeen omaan kotiin ja rakkaiden luokse! Vaikka myös tuntuu haikealta jättää tämä Kiinan koti. Hetki sitten meillä oli aamukahveella suomalaisia rouvia ja heidät piti hyvästellä tänään. No onneksi voin heitä tavata sitten Suomessa! Ikävä tulee näitä paikallisiakin, kun he ovat niin iloisia ja ystävällisiä kulkijoita. Eivätkä he ajattele mitä toiset itsestään ajattelee, ihan hyvin voi kulkea yöpuvussa ja joogata missä tahtoo tai laulaa tai pelata tai... Se, jos mikä on niin mukava tapa! Voi ottaa ihan rennosti!

Lähdemme auto kyydillä perjantaina Shanghaihin ja yövymme siellä kolme yötä. Tavoitteena on käydä kahdessa rakennuksessa, korkeissa sellaisissa, katsomassa maisemia ylhäältä käsin sekä isossa akvaariossa. Lopun ylimääräisen ajan (onko sellaista lapsiperheessä?) voimme sitten käyttää viimehetken ostoksiin :).

Tänään vielä käymme syömässä meidän suosimassa ravintolassa. Sieltä ravintolasta saa kerta niiiiin hyvää kiinalaista ruokaa, nam nam! Lapsetkin tykkäävät siitä paikasta, onneksi. Kaikki muut paikat on jo katsottu mitä aiottiinkin, joten sen puitteissa ollaan valmiita kotiin lähtöön. Paitsi yksi paikka jäi kokematta: Isot kenkämarkkinat! Noh, ei minulla mitään mahtuisikaan enään mukaan. Se siitä siis :)

Nyt nautin vielä hetken omasta rauhasta, kun lapset nauttivat päiväunista, joten heipsan ja kuulumisiin!

Ps. Ai niin pitihän mun postata viikonlopusta, kun kävin yhden naapurin rouvan ja hänen tyttärensä kanssa katsomassa tunnin kestävä teatterishown. Kertoi Kiinan historiasta. Olihan huikea esitys, en ole ennen moista kokenut! Kyllä kiinalaiset osaavat viihdyttämisen.