Taas on kulunut turhan pitkä aika edellisestä päivityksestä. Mitään kummempaa ei meille ole tapahtunut viikon aikana, ainoastaan sairastelua. Lapset olivat mahataudissa viime viikon ja nyt moinen tauti yrittää iskeä mieheeni, nähtäväksi jää sairastunko minäkin. Olimme kaikki ihan terveinä vielä tiistaina, niinpä koko porukan voimin matkasimme naapurikaupunkiin, Suzhouhun. Miehelläni on täällä työkeikka, joten viivymme muutaman päivän täällä. Urheasti hän jaksoi lähteä aamulla töihin, vaikka oli kalpea ja otsa nihkeä hikikarpaloista, jotka kipusivat heti vähänkään liikkuessaan. Tätä keskiviikko iltaa ollaan sitten vietelty ihan rauhakseen. Ai niin, isänpäivänä nautimme herkullista suklaakakkua ja ulkonakin piti käydä syömässä. Huom! piti käydä, emmehän me sinne päässeet, kun lauantaina vielä kuopus antoi ylen keittiön lattialle. Onneksi iskällä oli supernopeat refleksit ja sai tytön nostettua sylistään niin ettei kenenkään vaatteet menneet oksennukseen :)

Sittenhän me viime viikolla kävimme apteekissa hakemassa naapurin rouvan kanssa (hän puhuu kiinaa ja lähti kaveriksi tulkkaamaan) esikoisellemme ummetuslääkettä. Meni maha ihan kovalle ripuloinnin jälkeen, eikä mitään irronnut moneen päivään. Niinpä sanoimme apteekin herralle tilanteesta ja hän tyrskähti pienoisen naurun asialle. Olo oli itselläni paha, kun poika pienoinen kiukutteli ja kärsi ummetuksesta ja kiinalaisen tapaan tuossa tilanteessa sopii nauraa asiakkaalle... No nyt ollaan kuitenkin voiton puolella, kun ovat lapset edes terveenä pientä nuhaa lukuunottamatta.

Minusta tuntuu, että täällä Suzhoussa on raittiimpi ilma kuin Hangzhoussa. Ja muutenkin olo tuntuu paljon kotoisammalta, kun täällä ei ole paljoa korkeita rakennuksia, ainakaan vanhan kaupungin puolella. Näin pienen kurkistelun ja ihmettelyn jälkeen tämä kaupunki vaikuttaa ihan mukavalta ja viihtyisältä paikalta.

Neljän yön päästä saamme minun vanhempani meille kylään, heitä odotellaan jo kovasti :) ihanaa kun sunnuntai koittaa!

Nyt nukkumaan ja kuvia myöhemmin!

Kuulumisiin, heipsan!