Viikko sitten meille tuli minun appivanhemmat kylään ja heidän kanssaan olimme menossa aamusta iltaan. En kerta kaikkiaan ole ehtinyt blogia päivittämään kuluneen viikon aikana. Nyt sitten laitan kuvia ja kuulumisia :) Olihan lapset muuten ihmeissään kun yhtäkkiä kotiimme ilmestyi suomalaisia ja peräti tuttuja! Ihana oli kun lapset saivat nauttia isovanhempien seurasta!

Ihan alkajaisiksi kävimme anopin kanssa lähellä sijaitsevassa hierontapaikassa. Olihan rentouttava ja nautinnollinen kokemus. Menen kyllä uudemman kerran. Kymmenellä eurolla sai puolentoistatunnin jalkahieronnan, johon toki kuului koko selän, niskan ja pään hieronta. Hinta sisälsi myös teet ja hedelmät sekä meidän yllätykseksi puhtaat sukat! Ei tarvinnut laittaa lopuksi puhtoisiin ja hoidettuihin jalkoihin hikisiä sukkia takaisin. Olihan meillä ihan hupaisaa pötkötellä anopin kanssa vierekkäin, kun kumpikaan meistä ei osannut kiinaa ja tytöt siinä meille kovasti yrittivät jotain kertoilla. Tällaisten kommunikointivaikeuksien jälkeen oli ilmassa pientä naurun kikatusta :) tytöt olivat vielä kaiken lisäksi niin nättejä ja ystävällisiä. Lopuksi he pistivät veret kiertämään semmoisilla kumipäisillä vasaroilla, joilla kopsuttelivat pitkin jalkoja.

Tämä on hierontapaikan aulasta napsastu kuva.

Veimme sitten seuraavana aamuna ukin samanlaiseen hierontakäsittelyyn, missäs me naiset kävimme edellisiltana. Sillä välin kävimme lasten ja mummon kanssa läheisellä ostoskadulla jälleen kerran shoppilemassa :)

Ostoskadulla kävellessä tienposkeen oli joku paikallinen pysähtynyt pikku nokosille.

Ja kadun toisella puolella riksan kuljettaja otti myös päivänokosia. Tällaisia nämä kiinalaiset ovat, kun väsyttää niin saa nukkua. Jopa ajaessa autolla, voi ottaa pikku tirsat hätävilkkuja käyttäen!

Lopulta saimme tyytyväisen ukin hieronnasta mukaamme ja kotiin kannettiin tuliaisena ilahduttamaan kukkakimppu:

 

Kävimme appivanhempien kanssa yhdellä pienellä temppelillä, jonka lähettyviltä lähti ihana ostoskuja. Shoppailimme tuliaisia tuolta kadulta ja taksilla hurruuteltiin ympäri kaupunkia. Saivat isovanhemmat ihmetellä ja kauhistella liikennettä. Siellä piti yrittää sopuisasti liikkua kaiken muun liikenteen seassa.

Tällainen komistus oli ostoskujan alussa. Ennen kuvaamista, budhan sylissä pötkötteli kiinalaisvauva.

Viikonloppuna annoimme lapsille huokaisupäivän ja kävimme aamupäivällä naisten kesken silkkimarkkinoilla ja illalla miehet saivat vuorostaan suunnata ostoksille. Silkkimarkkinakuja oli aivan liian ihana paikka. Siellä menee joka naisen pää sekaisin. Silkkimyyjiä oli satoja ja kaikkia sai niin edullisesti! Ostin itselleni pari ihanaa silkkipaitulia ja yhden huivin ja paljon tuliaisia Suomeen vietäväksi.

Tässä kuva silkkikujan alkupäästä.

Sunnuntaina lähdimme koko porukan voimin ihastelemaan Xihu-järveä. Olihan se hieno paikka ja jos olisi ollut vähemmän sumuinen keli, niin vielä ihanampi :) Matkaan lähtö ei sujunut ihan helposti, kun ei meinattu taksia saada millään. Onneksi emme luovuttaneet, oli se sen vaivan arvoista!

Mieheni kävelemässä järveä kohti. Paikalla oli muutama kiinalainenkin :)

Maisemaa järveltä.

Tämä kuva myös järven tuntumasta.

Tässä veneet, joiden kyytiin olisi päässyt. Emme kuitenkaan tohtineet lasten kanssa mennä.

Ja tässä taas yksi lukuisista kiinalaisista, joka halusi ikuistaa itsensä kameraansa meidän lasten rinnalla. Halusin itsekin ottaa kuvan moisesta tilanteesta, sen verran huvittaa näiden paikallisten kiinostus länsimaalaisia kohtaan.

Ja tässä edelliseen kuvaan jatkoa!

Tämä soturi edusti järven tuntumassa.

e

Tässä kuva meidän neidistä. Samat on vinkeet kuin Oulun tädillä :)

Ja lopuksi kuvia lapsista ilahduttamaan isovanhempia ja muita läheisiä sinne Suomeen:

Viola.

Väinö.

Viola prinsessamme.

Ja Väinö-"prinsessamme". Poika pukee lanteilleen aina yöpaidan ja päähän yöhousut hiuksiksi ja leikkii prinesessa. Ei tarvii ostaa aina kaiken maailma rooliasuja!

Ja Väinö.

Heipat Hangzhousta ja hauskaa alkavaa viikkoa toivottaa Viola ja Väinö.

Eilen hyvästelimme isovanhemmat tippa linssissä. He ovat tällä hetkellä yläilmoissa, lentämässä kohti Suomea! Iski heti päälle koti-ikävä kun he lähtivät, mutta tänään jo vähän parempi mieli! Ja sopivasti vieraiden lähdön jälkeen esikoisemme on kuumeessa ja maha sekaisin... Että nyt vain paranemishommia! Ja odottelemaan uusia Suomen vieraita, tällä kertaa kyseessä minun vanhempani :)

Nyt kuulumisiin, heipsan!