Se olisi taas sunnuntai-ilta ja huomenna arjen aloittaminen. Perjantaina kävin tuossa lähikampaamossa leikkauttamassa ja otattamassa raidat hiuksiini. Olipas se aikamoinen reissu :) Yksi otti minut vastaan, toinen pesi hiukset, kolmas leikkasi ja raidoitti, neljäs pesi raidat ja viides rahasti. Eli viisi työntekijää palveli yhtä asiakasta, vähän eri meininki kuin Suomessa. Kaiken lisäksi kukaan ei osannut englantia ja minäkään en osaa kiinaa, niin siinä sitten ahkeraan vuoronperään selattiin sanakirjaa ja käytettiin elekieltä. Onneksi lopputulos ei vaatinut peruukin ostoa ;)

Lauantaina kävin naapurin rouvan kanssa ostoksilla sellaisessa tukkukaupassa. Siellä oli myyjiä ihan mahdottoman paljon ja tavaraa vielä mahdottomammin. Ei voi käsittää sitä tavaran määrää ja edullisuutta! Toki laatu ei aina ole ihan kohdillaan kaikissa tavaroissa. En ehtinyt kyllä nähdä kuin murto-osan, joten siellä pitänee käydä uudestaankin. Jotain tarttui mukaan ja mm. uusi laukku (moneskohan lienee tällä reissulla=laukkufriikki).

Sunnuntaina ollaan ulkoiltu ja nautittu jälleen kerran lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Tänään oli varmaan noin parikymmentä astetta lämmintä, kiva keli ulkoilla. Iltasella saatiin taasen ruokalähetys kotiovelle. Ihan mahtava palvelu, helpottaa huomattavasti meidän arkea täällä Kiinassa. On sen verran iso projekti lähteä kauppaan (mistä lihaa tohtii ostaa) kahden muksun kanssa vähintään puolen tunnin taksimatkan päähän. Tullessa sitten vielä monta kassia ostoksia! Ja tuo nettikauppapalvelu ei maksa kuin 2€ tai ei mitään, jos tietyn summan ostosten hinta ylittyy eli yleensä aina! Lisäksi tuotteet on hyviä, varsinkin leivät.

Huomenna meidän todennäköisesti pitää käydä koko porukan voimin poliisiasemalla viisumien vuoksi. Toivottavasti myöntävät lisää oleskelulupaa, tiistaihin asti on tämän hetkiset luvat voimassa. Pitkään ovat tuota asiaa käsittelleet, jospas huomenna oltaisiin taas vähän viisaampia tuon asian suhteen.

Ja ylihuomenna me saamme minun appivanhemmat meille kylään. On aivan ihana saada Suomen vieraita, kuluu mukavasti minulla ja lapsilla viikonpäivät kun on koko ajan seuraa. Ja mikä ihaninta, niin lapset saavat rakkaimpia ja tärkeimpiä ihmisiä pitkästä aikaan lähelleen <3

Pistänpäs muutaman kuvaotoksen tuohon loppuun.

Tämä oli minun syntymäpäiväkakkuni, lasten mieleen :) hintaa ei kakulla ollut edes 15€!

Viola ja Väinö lähiostarin laitteissa. Tollaisia vemputtimia on joka ikisen putiikin edessä, jos noihin kaikkiin päästäisi lapset, emme koskaa ehtisi mihinkään.

Tässä Väinö ja isi syömässä ihanassa ja edullisessa kiinalaisessa ravintolassa.

Ja minä ja Viola samaisessa kiinalaisessa.

Tämä kuva nopsaa otettiin lauantai-iltana lähimaastosta. Oli niin kivan vihreää kävelytien molemmin puolin ja muutama palmukin oli joukossa.

Nyt kuulumisiin, heipsan!